Kotimainen verkkokauppa-alusta – 5 suomalaista vaihtoehtoa

On jopa yllättävän monta suomalaista verkkokauppa-alustaa, kun huomio, että Suomi on kuitenkin verkkokauppojen suhteen verrattain pieni markkina. Tällä sivulla on listattuna kotimaisia verkkokauppa-alustoja taulukkoon lyhyiden kommenttien kera.

Suomalaisia verkkokauppa-alustoja

Alusta:Kommentti:
FinquVarsin helppokäyttöinen verkkokauppa-alusta. Voisi olla edistyneempi. Ei tuoterajaa edes halvimmalla tilaustasolla.
KotisivukonefiMahdollistaa myös verkkokaupan perustamisen. Oli aikoinaan erittäin mukava tuote, mutta vaikuttaisi jääneen jälkeen kehityksestä.
MycashflowVerrattain kallis, mutta toisaalta ei veloita maksupalkkioita. Myytävien tuotteiden määrissä rajoitukset, mutta toisaalta varsin reilut sellaiset.
VilkasVarsin suosittu alusta, jota varten vaikuttaisi olevan usein tarjolla alennuksia.
ZonerZonerilla on kokemusteni perusteella ihan hyvä kotisivukone, joka mahdollistaa sen kalleimmalla tilaustasolla myös verkkokaupan luomisen. Palvelusta voi maksaa vain vuosimaksulla.

Verkkokauppa-alustojen ominaisuuksiin ja hinnoitteluun voidaan tehdä muutoksia.

Suomalainen vai ulkomainen verkkokauppa-alusta?

Kokemusteni perusteella ulkomaisilla verkkokauppa-alustoilla voi olla suomalaisesta näkökulmasta varsinkin kolmenlaisia ongelmia.

Ensimmäinen mahdollinen ongelma on se, että alustan kautta ei välttämättä pysty ainakaan helposti hyväksymään maksuja eräiltä suomalaisten suosimilta maksutavoilta. Tuo vaikuttaisi olevan varsin yleinen ongelma ulkomaisten verkkokauppa-alustojen kanssa.

Toinen mahdollinen ongelma on se, että ääkköset eivät toimi kunnolla kyseistä alustaa käyttämällä tehdyssä verkkokaupassa.

Kolmas mahdollinen ongelma on se, että joko kaikkia verkkokaupan osioita ei saa käännettyä suomeksi tai sitten käytetyt automaattiset suomennukset eivät ole hyviä.

Jos haluaa välttää varmasti kaikki nuo ulkomaisiin verkkokauppa-alustoihin liittyvät mahdolliset ongelmat, niin kannattaa valita suomalainen verkkokauppa-alusta. Toisaalta kuitenkin ulkomaisten verkkokauppa-alustojen välillä on kokemusteni perusteella isoja eroja ja joillakin niistä on selkeitä vahvuuksia verrattuna suomalaisiin verkkokauppa-alustoihin.

Kokemusteni perusteella etuna ulkomaisen verkkokauppa-alustan kanssa voi olla varsinkin se, se on edistyneempi ominaisuuksien suhteen ja se, että se mahdollistaa verkkokaupan kattavamman muokkaamisen.

Yleisesti ottaen sanoisin, että jos aiot perustaa verkkokaupan, joka toimii ainoastaan Suomessa eikä kaupan tarvitse olla ominaisuuksien suhteen edistynyt, niin voi suomalainen verkkokauppa-alusta olla hyvä valinta. Ainakin muissa tapauksissa kuitenkin valitsisin Kanadasta lähtöisin olevan Shopify-alustan.

Kokemusteni perusteella Shopify esimerkiksi toimii hyvin Paytrail-maksupalvelun kanssa. En myöskään ole huomannut Shopifyn kanssa ongelmia esimerkiksi siinä, miten ääkköset näkyvät verkkokaupassa. Shopifyn kanssa voi myös käyttää .fi-verkkotunnusta.

Hintojen suhteen kansainväliset verkkokauppa-alustat ovat tämän Data.fi-sivuston hintavertailun perusteella tyypillisesti halvempia kuin suomalaiset. Tuo on johtopäätös, kun tarkastellaan vertailukelpoisten tilaustasojen hintoja. Tyypillisellä verkkokauppa-alustalla on ainakin kolme eri tilaustasoa.

Suomalaisista verkkokauppa-alustoista Mycashflow tarjoaa mahdollisuuden käyttää rajoitettua versiota sen verkkokauppa-alustasta ilmaiseksi. Olen vertaillut ilmaisia vaihtoehtoja verkkokaupan perustamiseen tällä sivulla. Finqulla ja Vilkaksella puolestaan on uusille asiakkaille tarjolla ilmaiskokeilu.